Bomull

Bomull är ett omtyckt och efterfrågat material, men det kräver mycket vatten och kemikalier för att odla. Engelsons har valt att certifiera bassortimentet av T-shirts, piké-tröjor, polotröjor och damtoppar enligt GOTS. Anledningen till att vi valt de produkterna är att de utgör en stor volym av vårt sortiment i bomull. GOTS (Global Organic Textile Standard) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

Vårt mål är att utöka andelen ekologiska och certifierade bomullsprodukter. Detta är något vi efterfrågar hos våra leverantörer. Dock ser vi detta som ett långsiktigt mål då tillgången på ekologisk bomull idag är begränsad.

Visa mer
Visa mindre

Här följer några tips på kläder av bomull

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå