Engelsons integritetspolicy

För att du ska kunna handla hos oss och för att vi ska kunna ge dig den bästa servicen, behandlar vi dina personuppgifter. Engelsons behandlar personuppgifter i enlighet med svensk lag och det är viktigt för oss att skydda ditt privatliv och din integritet. Vi behandlar endast personuppgifter efter att du uttryckligen samtyckt till det, om det krävs för att vi ska kunna fullgöra vårt avtal med dig eller för att uppfylla lagstadgade skyldigheter, vilket också utgör vår rättsliga grund för behandling.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller synpunkter på vår personuppgiftshantering genom att kontakta oss på info@engelsons.se


Varför behandlar
Engelsons personuppgifter?


När du handlar i vår webbshop

Tack för att du handlar hos Engelsons! Som kund hos oss måste vi behandla dina personuppgifter för att kunna fullgöra ditt köp, leverera dina varor, kontakta dig, vid eventuella returer, byten eller frågor kopplade till ditt köp. Därför behandlar vi personuppgifter som namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress. Engelsons behandlar alltså dina personuppgifter för att kunna fullgöra köpeavtalet, vilket också utgör vår rättsliga grund för behandling.

Engelsons hanterar inga kontokorts-eller bankuppgifter. Detta sköts av DIBS och de är själva ansvariga för de personuppgifter som behandlas vid användning av deras tjänster. Du kan läsa mer om deras dataskyddspolicy och personuppgiftshantering på deras hemsida HÄR.


Vid utskick av nyhetsbrev och katalog

Vi skickar vårt nyhetsbrev till dig som har beställt nyhetsbrevet. Katalogen skickas till dig som har beställt katalogen eller som har gjort en beställning hos Engelsons. Vi vill hålla just dig uppdaterad om erbjudanden och kampanjer hos Engelsons. Vill du inte ta del av våra utskick kan du alltid stoppa dem genom att avregistrera dig i utskicket, maila till info@engelsons.se eller ringa 0346 - 71 38 40


Vid deltagande i butikstävling

I vår butik har du möjligt att tävla om ett presentkort och varje månad drar vi fem lyckliga vinnare av ett presentkort på 200 kr. I samband med att du är med och tävlar behandlar vi de personuppgifter som är nödvändiga för att vi ska kunna leverera en eventuell vinst. Namn, adress och e-postadress kommer även att behandlas vid utskick av katalog och, efter ditt godkännande, nyhetsbrev (se ovan).


Arbetssökande

Vad roligt att du vill arbeta hos oss på Engelsons! För att vi ska kunna behandla din ansökan behöver vi spara dina personuppgifter som är nödvändiga för ansökningsförfarandet. Det rör sig om dina kontaktuppgifter och de uppgifter som du själv lämnar i ditt personliga brev, CV och andra bifogade dokument.

Det är som utgångspunkt endast vår HR-avdelning som har tillgång till uppgifterna men de kan även komma att lämnas ut till företag och konsulter så som rekryteringsfirmor och experter inom second opinion, och som hjälper oss med rekryteringsprocessen.

Vi kommer att spara dina uppgifter under rekryteringsprocessen men även under en rimlig tid därefter för eventuella framtida rekryteringsbehov. Om du inte vill att vi sparar dina uppgifter för framtida rekryteringsbehov är du välkommen att kontakta oss på adressen nedan för att få dessa raderade.

Du har rätt att få ett utdrag på de personuppgifter som finns sparade om dig och att få dessa rättade om de är felaktiga. Under vissa förutsättningar kan du få dina personuppgifter raderade, eller behandlingen begränsad. Du har under vissa förutsättningar även rätt att invända mot behandling samt rätt till överföring av personuppgifterna i ett digitalt format till en annan personuppgiftsansvarig.

Om du har några frågor eller begäran angående behandlingen av personuppgifter i din ansökan kan du när som helst kontakta oss genom att skicka ett email till info@engelsons.se


Hur länge lagrar Engelsons dina uppgifter?

Vi lagrar dina uppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra det. Därefter raderas personuppgifterna. Om behandlingen grundas på ditt samtycke, kommer vi omedelbart upphöra behandlingen om du återtar ditt samtycke.

 

Personnummer

Engelsons behandlar personnummer när det är motiverat med hänsyn till ändamålet med behandlingen. Det kan ske när du väljer faktura som betalningsmetod och personnummer behövs för att göra sedvanlig kreditupplysning. Vi kan också använda personnummer till adressuppdatering.

 

Barns personuppgifter

Vårdnadshavares godkännande krävs vid köp av minderårig. Engelsons strävar så långt som möjligt efter att inte lagra personuppgifter som tillhör barn. Därför måste du som kund vara äldre än 18 år vid köp eller annan registring hos oss.

 

Vilka har tillgång till de personuppgifter som Engelsons samlar in?

Informationen som vi samlar in kan komma att överföras till externa parter så som speditörer i samband med leverans, mediebyråer för distribution av katalog och fakturor, redovisningsbyråer, kreditupplysningsbolag eller inkassobyråer.

 

Cookie-användning

Vi använder cookies för att du ska få den bästa möjliga shoppingupplevelsen hos oss. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator eller mobila enhet via din webbläsare. Cookie-användning regleras i lagen om elektronisk kommunikation och myndigheten Post- och telestyrelsen ansvarar för tillsynen.


Vilka typer av cookies använder vi?

Det finns olika typer av cookies och de har varierande livslängd. Permanenta cookies lagras under en längre tid på din dator eller mobila enhet och används t.ex. för att dina inloggningsuppgifter ska sparas till nästa gång om du använder dig av ”kom ihåg mig”-funktionen vid inloggning.

Vi använder även sessionscookies, som sparas tillfälligt, och raderas när du stänger webbläsaren.

 

Tredjepartscookies

Engelsons använder cookies från extern part (tredjepartscookies). Engelsons använder Tredjepartscookien Google Analytics som är ett analysverktyg och används för att föra statistik, i syfte att förbättra vår hemsida. Google Analytics använder aktuell information för att utvärdera besökares användande av webbplatsen, för sammanställande av rapporter om webbplatsanvändande och för tjänster i anslutning till webbplatsaktiviteter och internetanvändande. Vidare kan Google Analytics komma att anpassa den annonsering som du ser utifrån information om ditt tidigare surfande.

 

Hur gör jag för att förhindra eller radera cookies?

Om du begränsar eller raderar cookies, kommer du att gå miste om många funktioner på vår hemsida. Du kommer exempelvis inte kunna logga in på vår webbplats och våra erbjudanden och annonser kan komma att visas för dig oftare än annars. Vidare kommer du inte kunna handla i vår webbutik eftersom vi använder cookies för att kunna hantera innehållet i din varukorg. Du kommer dock fortfarande att kunna se dig omkring i vår webbutik. Du kan radera installerade cookies och ändra dina cookie-inställningar i din webbläsare. Webbläsare fungerar olika, men leta i hjälpfunktionen i din webbläsare för information om hur du ändrar cookie-inställningarna för att passa dina behov och preferenser. Så här hanterar du cookies i Google Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla Firefox

 

Vad har jag som kund för rättigheter?

Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas. Det betyder att du kan begära att få tillgång till information om behandlingen. Du har även rätt att när som helst återta samtycke till behandling, begära att få felaktiga personuppgifter ändrade, överflödig behandling begränsad, ogrundad behandling raderad och få personuppgifter flyttade från vårt system till en annan aktör.

 

Det är Engelsons som är personuppgiftsansvarig och du är alltid välkommen att inkomma med synpunkter eller frågor genom att maila info@engelsons.se. Skulle du uppleva att Engelsons inte behandlar dina personuppgifter korrekt har du rätt att vända dig till Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se för att lämna klagomål. För att vi ska kunna hjälpa dig så snabbt som möjligt önskar vi att du vänder dig till oss i första hand. Det är viktigt för oss att ge dig snabb och bra service för att du ska känna dig trygg när du handlar hos Engelsons!

 

Fullständiga kontaktuppgifter om personuppgiftsansvarig

Engelsons Postorder AB
Kanslistvägen 6
311 39  FALKENBERG
Telefon: 0346 713840
E-post: info@engelsons.se
Organisationsnummer: 556333-9331
Auktoriserad representant: 556333-9331