Djur/natur böcker

Art nr
3437

Smarta fälthandböcker i fickformat som guidar dig genom Nordens naturliv. 

Specialpris 75 kr Ordinarie pris 125 kr
Rensa storlek/färgval
- +
Lagerstatus:
I lager

Smarta fälthandböcker i fickformat som guidar dig genom Nordens naturliv. Texterna är skrivna av fackexperter inom sitt respektive område. Illustrationerna är utförda av erkända konstnärer och fackgranskade. Naturhandböckerna är i A6 format (105×148 mm).

 

FÅGELBOKEN

En klassisk fälthandbok på 136 sidor som i bild och text beskriver 200 svenska fåglar. Innehåller dessutom biologiska baskunskaper om fåglar. Med krysslista för dina observationer.

 

UT OCH FISKA 100 SVENSKA FISKAR

Den här boken hjälper dig att känna igen och få kunskap om de vanligaste fiskarna i svenska vatten och många av de växter och djur du träffar på i strandkanten. Här kan du också läsa om landskapsfiskar, fiskarnas stamträd, byggnad, sinnen och mycket mer. Idealisk att ha med i båten, på bryggan och på badstranden.

 

SVAMPBOKEN

En innehållsrik och vackert illustrerad liten fickhandbok som presenterar ett sextiotal av våra vanligaste svenska svampar. Trevliga botaniskt korrekta texter beskriver bland annat matvärdet, lite kuriosa omkring svampen, utbredning och växtplats. Dessutom plockartips, ”odlingstips”, förvaring och olika skogsmiljöer.

 

UT I NATUREN

Naturens uppslagsverk i fickformat på 208 sidor. 600 svenska djur och växter presenterade med 700 vackra illustrationer och korta, konkreta bildtexter. Avsnitt om friluftsliv, karta och kompass, utan kompass om du går vilse, samt om väder och vind. En omtyckt och klassisk fälthandbok för friluftsliv.

 

UT I SVERIGES FLORA

Tålig Flora på 160 sidor. En överskådlig och praktisk fältflora där våra vanligaste växter presenteras. Dessutom behandlas bl.a. terminologi, blommornas byggnad och de svenska växtmiljöerna. En flora för utomhusbruk!

Mer information