Gå till innehållet »

KÖPVILLKOR

Handla tryggt och enkelt hos oss på Engelsons!

KÖPVILLKOR

Samtliga priser som anges är inklusive moms.

Du har ALLTID 60 dagars ÖPPET KÖP! Det innebär att du har rätt att skicka tillbaka oanvända varor för att byta till annan storlek, färg, annan vara eller få pengarna tillbaka inom 60 dagar från utleverans. För julklappar räknas de 60 dagarna från och med julafton.

Vi tar endast ut 43 kr i fraktkostnad, hur mycket du än beställer.

Eventuellt ej uthämtat paket debiteras med 150 kr.

Vi förbehåller oss rätten till prisändringar och reserverar oss för eventuella feltryck och slutförsäljning.

 

LEVERANS

Vi levererar alla försändelser med posten.

Leveransen sker till ditt närmaste utlämningsställe. Vill du ha det till ett annat postombud kan du själv välja det på hemsidan eller via telefon.

Alla paket ligger hos ombudet i 14 dagar innan det returneras.

Om Engelsons inte kan leverera hela beställningen vid ett och samma tillfälle betalar kunden endast EN fraktkostnad.

Alla försändelser som skickas är försäkrade av Engelsons Postorder AB. Om du upptäcker en skada på paketet innan du öppnar det, ska du anmäla detta till utlämningsstället där du hämtade din försändelse. Upptäcker du den senare, ring vår kundtjänst.

  

BYTESRÄTT/REKLAMATION/RETUR

Du har rätt att byta storlek, färg, vara eller få pengarna tillbaka inom 60 dagar från utleverans. Detta gäller under förutsättning att varorna är oanvända och i nyskick. Vid alla returer står du för returfrakten och vi för frakten tillbaka till dig.

Gäller det en felexpediering eller reklamation står vi givetvis för fraktkostnaden vid retur. Det är viktigt att du använder den bifogade returetiketten som du får i samband med leveransen.

Gäller returen en använd vara, kontakta oss först via telefon eller mail. Använd den bifogade returetiketten eller kontakta oss för att få en ny. Vi efterdebiterar endast 55 kr för en använd returetikett!

Väger returen mindre än 1 kg och inte är skrymmande är det billigare att använda frimärken.

Skall du få pengar tillbaka kvittas de i första hand mot andra skulder som du ev har hos oss. Har du handlat på kort återbetalar vi pengarna till kortet. I övriga fall använder vi Swedbanks utbetalningsservice, SUS. Om du är ansluten sätts pengarna in på ditt konto. Annars får du en utbetalningsavi i brevlådan.

 

Du väljer själv hur du vill betala:

FAKTURA - PRIVATPERSON 

Fakturan bifogas i paketet.

Kreditgräns 5 000 kr.

Faktureringsavgift 19 kr och fraktkostnad 43 kr.

För mer information se ”Faktura privatperson/Engelsonskonto

  

ENGELSONSKONTO - PRIVATPERSON

Varje månad får du en månadsredovisning med inbetalningskort

från Engelsons Postorder AB. Kreditgräns 5 000 kr.

Faktureringsavgift 19 kr samt ränta på varje månadsfaktura

och fraktkostnad 43 kr på varje order .

För mer information se ”Faktura privatperson/Engelsonskonto

  

FAKTURA - AKTIEBOLAG OCH HANDELSBOLAG

Fakturan bifogas i paketet och förfaller till betalning 30 dagar efter utleverans från oss. Kreditgräns 5 000 kr.

Faktureringsavgift 19 kr och fraktkostnad 43 kr.

  

KORTBETALNING - ENDAST VIA HEMSIDAN

Vid kortbetalning reserveras beloppet omedelbart på ditt konto. Vi tar VISA och Mastercard. Kortbetalning gäller endast vid beställning via hemsidan. Vi tar inte ut någon kortavgift utan enbart fraktkostnad 43 kr.

  

FÖRSKOTTSBETALNING

Du betalar in det du handlat för plus 43 kr för frakten till vårt bankgiro 688-9687 eller vårt plusgiro 23 76 66-3. På inbetalningen skall du uppge ditt ordernummer eller kundnummer. När vi fått kvitto på din betalning skickar vi dina varor. Vi skickar inget inbetalningskort.

  

POSTFÖRSKOTT

Vi skickar dina beställda varor och du löser ut dem på ditt

utlämningsställe. Postförskottsavgift 50 kr och frakt 43 kr tillkommer.

 _______________________________________________________________________________________________________

Faktura privatperson/Engelsonskonto

Vi utför sedvanlig kreditupplysning, därför behöver vi personnummer/organisationsnummer. När vi gör en kreditupplysning skall det from 1/1-2011 generera en omfrågekopia. Detta brev kommer att skickas till dig från det kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med (Creditsafe i Sverige AB). Att en kreditupplysning hämtats visas endast för den som beställt upplysningen och för den som är omfrågad. En hämtad kreditupplysning från Creditsafe påverkar inte eventuella framtida kreditomdömen.

Engelsons Postorder förbehåller sig rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller begära förskottsbetalning. Vid betalningsanmärkning, skyddad identitet, förmyndare eller om du är under 18 år skickar vi inte mot faktura. Vi fakturerar endast folkbokföringsadressen, men du kan själv välja var du vill hämta ut paketet. Läs under leverans.

Om betalning inte sker i tid debiteras lagstadgad påminnelseavgift på f.n. 60 kr.

Vid utebliven betalning lämnas fordran till inkasso och lagstadgade avgifter tillkommer.

 

 

Engelsonskonto – Privatperson

Varje månad får du en månadsredovisning med inbetalningskort från Engelsons Postorder AB. På redovisningen anges månadens inköp, returer, räntor, avgifter, inbetalningar och kontoställning samt minsta belopp att betala. Minsta belopp att betala är 10 % av skulden jämte ränta och aviavgift, dock lägst 100 kr. Aviavgiften är 19 kr/månad och den nominella årsräntan är 19,5 %, den effektiva räntan för ett köp på 5 000 kr i 12 månader blir 24,06 %. Räntan beräknas på kontoskulden den sista i månaden.

Räntan är avdragsgill i din deklaration.

Du har naturligtvis rätt att helt eller delvis betala kontot i förtid utan extra kostnad.

Ränteändringar kan ske p g a kreditpolitiska beslut, ändrade upplåningskostnader eller andra kostnader uppkomna efter nedan angivet datum.

Om betalning inte sker i rätt tid är hela skulden förfallen till betalning. Du debiteras 60 kr för varje betalningspåminnelse. Kostnader för eventuella inkassoåtgärder debiteras enligt gällande lag.

Betalningsansvar åligger den som ansökt om och beviljats kredit.

Ändring av namn eller adress för kontohavaren skall anmälas till Engelsons Postorder AB. Kreditgivare är Engelsons Postorder AB, 556333-9331.

Engelsons Postorder AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare. Betalning skall ske till Engelsons Postorder AB, plusgiro 478 36 01 -0.

Kontoutdrag skickas så länge kontot har ett saldo.

 

 

Personuppgifter

Engelsons Postorder AB är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Vi kommer att kontrollera dina uppgifter mot folkbokföringsregistret. Dina person- och inköpsdata kommer att behandlas för att upprätthålla vår kundrelation och även för marknadsföringsändamål. Du kan genom att skriva till

Engelsons Postorder AB, Kanslistvägen 6, 311 39 Falkenberg, begära att dina personuppgifter rättas, tas bort eller anmäla om du inte vill att uppgifterna skall användas för direktmarknadsföring av annat företag än Engelsons Postorder AB. Som kund hos

Engelsons Postorder AB har du rätt att en gång per år efter skriftlig begäran till ovanstående adress få information om vilka uppgifter om dig som finns i våra register.

 

 

Villkorsdatum

Samtliga angivna kostnader och räntesatser i villkoren gäller per 2013-01-01.

 

_______________________________________________________________________________________________________

 

Export

Vi skickar endast paket till Finland och Danmark mot kortbetalning.
Fraktkostnad: 300 kronor.
Tyvärr kan vi inte skicka paket till Norge eller Åland.

Vid eventuell retur återbetalas pengarna till samma kort som användes vid beställningen. Önskas nya varor måste ny beställning och kortbetalning göras via hemsidan.

 

Adress:

Engelsons Postorder AB

Kanslistvägen 6
311 39 Falkenberg
Tel: 0346-71 38 40
Fax: 0346-71 38 42
info@engelsons.se
www.engelsons.se