Allt för jakt och friluftsliv

Tillverkning och socialt ansvar

Vi på Engelsons har inga egna fabriker, utan tillverkar våra egna märkesvaror* hos noga utvalda leverantörer framförallt i Kina men också i Pakistan och Bangladesh. Våra egentillverkade sockar med märket Socks of Sweden tillverkas som namnet säger – i Sverige.

Alla leverantörer som samarbetar med oss måste skriva under vår uppförandekod med riktlinjer för rättvisa löner, goda arbetsförhållanden, djurvälfärd och mycket mer. Här finns inga undantag.

Vi är måna om att de som arbetar hos våra leverantörer ska ha bra arbetsförhållanden, rimliga arbetstider och en lön som täcker mer än basbehoven. Därför är vi medlemmar i Amfori BSCI. Amfori BSCI är ett globalt initiativ för socialt ansvarstagande med fokus på arbetsvillkor. Genom medlemskapet får vi tillgång till en uppförandekod som baseras på internationella konventioner och deklarationer gällande mänskliga rättigheter, arbetssätt, miljö och antikorruption. Dessutom får vi tillgång till en plattform med resultat från tredjepartsrevisioner för leverantörer och fabriker.

Vår uppförandekod bygger på de viktigaste internationella arbetsstandarderna som vi kräver att alla våra leverantörer följer. Dessa innefattar:

• Rätten till föreningsfrihet och kollektivförhandlingar
• Ingen diskriminering
• Rättvis ersättning
• Anständiga arbetstider
• Arbetsmiljö och säkerhet
• Inget barnarbete
• Särskilt skydd för unga arbetstagare
• Ingen otrygg anställning
• Inget tvångsarbete
• Skydd av miljön
• Etiskt affärsbeteende

*Socks of Sweden, High Mountain, Euro-Hunt, Brokared, EP Collection.

Visa mer
Visa mindre
Vanliga frågor och svar om tillverkning och socialt ansvar

Hur väljer ni på Engelsons era leverantörer?

När vi väljer nya leverantörer är naturligtvis hög kvalitet på produkterna viktigt, men även leverantörens ansvarstagande. Vi väljer att jobba tillsammans med leverantörer som förutom att producera högkvalitativa produkter också kontinuerligt arbetar för att förbättra miljö och arbetsförhållanden i fabrik. Under arbetets gång utvärderar vi leverantörerna och de som överträffar våra förväntningar belönar vi med stabila och ökande ordervolymer.

Kontrollerar ni arbetsförhållanden på fabrikerna?

Engelsons har inga egna fabriker utan producerar i våra leverantörers fabriker. Genom uppförandekoden som finns i vår Suppliers’ guide ställer vi krav på acceptabla arbetsförhållanden i fabrikerna. Många av fabrikerna är anslutna till Amfori/BSCI och kontrolleras regelbundet av tredjepartsgranskare. Vi besöker också regelbundet fabriker för att göra egna inspektioner. Vid dessa besök får vi en inblick i fabriksarbetarnas verklighet vilket är mycket nyttigt för vårt arbete mot bättre arbetsmiljö och villkor för arbetarna i fabrikerna.

Förekommer det barnarbete i era fabriker?

Vi accepterar inte barnarbete och i vår Suppliers’ guide som alla leverantörer måste skriva på är det ett krav att barnarbete inte får förekomma. Lyckligtvis är barnarbete idag ovanligt i den typen av fabriker som vi har som leverantörer och vi har hittills aldrig stött på det.

Betalar ni levnadslöner till fabriksarbetarna?

Engelsons äger inga egna fabriker och därmed är det inte vi som betalar lönerna till fabriksarbetarna. Däremot ställer vi krav på våra leverantörer att lönerna ska vara minst levnadslöner.

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå