Viskos av bambu

Viskos av bambu är ett tunt, mjukt och funktionellt material som känns extra mjuk och lyxig mot huden! För känslig och lättirriterad hud är bambu ett extra bra material, då det tack vare sina runda och lena fibrer är skonsamt mot huden. Bambu är dessutom ett naturmaterial som har hög absorptionsförmåga - släpper igenom fukt och håller huden torr och behaglig.

Odling av bambu är betydligt mindre resurskrävande än bomullsodling eftersom bambu varken behöver konstbevattning eller bekämpningsmedel. Dessutom växer bambu väldigt snabbt och kan växa på t.ex. bergssluttningar som det normalt är svårt att utnyttja för odling av grödor. En nackdel med bambuviskos är att tillverkningsprocessen kan kräva mycket energi och kemikalier.

Majoriteten av våra bambuviskosen som används i våra produkter är tillverkad genom en sluten process där både vatten och kemikalier återanvänds. När bambuviskosen tillverkas på detta sätt blir miljöpåverkan lägre än för konventionellt odlat bomull.

Visa mer
Visa mindre

Här följer några tips på produkter

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå