saffranskrabbelurer-1.jpg
saffranskrabbelurer-2.jpg
saffranskrabbelurer-3.jpg
saffranskrabbelurer-4.jpg

Saffranskrabbelurer

Inget går upp mot lite julmys utomhus! 🎄 Fira advent med smarriga saffranskrabbelurer tillagade på stekhäll över öppen eld 🔥😋 Så här gör du 👇

Ingredienser för 15 st:
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl mjölk
0,5 g saffran
2 ägg
+ smör till stekning

Förbered hemma:

  1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  2. Rör samman mjölk och saffran
  3. Tillsätt mjölken samt äggen i bunken och rör till en slät smet. Häll över i en praktisk behållare som du tar med ut.

Vid elden:

Ställ stekhällen över elden och justera värmen med veden. Den får inte bli för het så att de bränns. Klicka ut smeten och stek krabbelurerna cirka 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.

Pudra gärna med lite florsocker och njut 💙

Visa mer
Visa mindre

Följ @engelsons på Instagram för fler recept och inspiration

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå