Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Saffranskrabbelurer

Inget går upp mot lite julmys utomhus! 🎄 Fira advent med smarriga saffranskrabbelurer tillagade på stekhäll över öppen eld 🔥😋 Så här gör du 👇


Ingredienser för 15 st:

1 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1,5 dl mjölk

0,5 g saffran

2 ägg

+ smör till stekning


Förbered hemma:

  1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  2. Rör samman mjölk och saffran
  3. Tillsätt mjölken samt äggen i bunken och rör till en slät smet. Häll över i en praktisk behållare som du tar med ut.


Vid elden:

Ställ stekhällen över elden och justera värmen med veden. Den får inte bli för het så att de bränns. Klicka ut smeten och stek krabbelurerna cirka 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.


Pudra gärna med lite florsocker och njut 💙