Saffranskrabbelurer
Inget går upp mot lite julmys utomhus! 🎄 Fira advent med smarriga saffranskrabbelurer tillagade på stekhäll över öppen eld 🔥😋 Så här gör du 👇
Ingredienser för 15 st:
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl mjölk
0,5 g saffran
2 ägg
+ smör till stekning
Förbered hemma:
- Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Rör samman mjölk och saffran
- Tillsätt mjölken samt äggen i bunken och rör till en slät smet. Häll över i en praktisk behållare som du tar med ut.
Vid elden:
Ställ stekhällen över elden och justera värmen med veden. Den får inte bli för het så att de bränns. Klicka ut smeten och stek krabbelurerna cirka 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Pudra gärna med lite florsocker och njut 💙