


Krabbelursemla
Fira fettisdagen med en supergod krabbelursemla på utflykten. Så här gör du.
Till fyra portioner behöver du:
- 1 stort ägg
- ½ dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 2½ dl vetemjöl
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- Smör att steka i
Till servering:
100 gram mandelsmassa.
Riv mandelmassan fint, blanda med en skvätt vispgrädde och gärna lite hackad mandel
Gör så här:
Förbered smeten hemma genom att vispa ihop ägg och socker. Tillsätt sedan mjölk, mjöl, kardemumma och bakpulver. Häll smeten i en flaska eller ett tomt mjölkpaket så är den enkel att ta med sig.
Smält smör i en stekpanna på stormköket eller en stekhäll över öppen eld. Klicka i smeten och stek krabbelurerna på medelvärme ca 2 min på varje sida. Försiktigt så att de inte bränns.
Lägg lite mandelmassa på krabbelurerna, klicka på grädde och pudra med florsocker.
Ät och njut!