Engelsons logotyp
Varukorgen är tom
krabbelursemla

Krabbelursemla

Fira fettisdagen med en supergod krabbelursemla på utflykten. Så här gör du.


Till fyra portioner behöver du:


  • 1 stort ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör att steka i

Till servering:

100 gram mandelsmassa.
Riv mandelmassan fint, blanda med en skvätt vispgrädde och gärna lite hackad mandel


Gör så här:

Förbered smeten hemma genom att vispa ihop ägg och socker. Tillsätt sedan mjölk, mjöl, kardemumma och bakpulver. Häll smeten i en flaska eller ett tomt mjölkpaket så är den enkel att ta med sig.

Smält smör i en stekpanna på stormköket eller en stekhäll över öppen eld. Klicka i smeten och stek krabbelurerna på medelvärme ca 2 min på varje sida. Försiktigt så att de inte bränns.

Lägg lite mandelmassa på krabbelurerna, klicka på grädde och pudra med florsocker.


Ät och njut!