


Varukorgen är tom

Pizza i kolarpanna
Njut av nygräddad pizza på utflykten! Här tipsar vi om ett lite annorlunda och roligt sätt att göra pizza på - i kolarpanna över öppen eld.
Ingredienser (ca 4 små pizzor):
- 1 pizzakit med deg och tomatsås
- 1 mozzarella
- 150 g riven ost olivolja till stekning
- 120 g charkuterier (t ex salami eller lufttorkad skinka)
- ½ påse rucola (ca 30 g)
Gör så här:
- Smörj pannan med lite olivolja
- Dela pizzadegen i fyra lika delar. Forma pizzadegen till samma storlek som stekpannan. Lägg ner degen i pannan och stek ett par minuter på ena sidan. Vänd och stek någon minut på andra sidan.
- Bred ut tomatsåsen på pizzan. Strö över ost och bryt mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Lägg på en bit folie eller ett lock och tillaga pizzan tills osten har smält och degen är färdiggräddad, 10–15 minuter.
- Toppa pizzan med valfria charkuterier och rucola.
Ät och njut!
Tips!
Givetvis går det lika bra att göra pizzan på stormköket.