
Kanelbullepinnbröd
Prova något nytt och grilla kanelbullepinnbröd över öppen eld. Enkelt, roligt och supersmarrigt!
Ingredienser - 6-8 bullar
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk mortlad kardemumma
1 tsk malen kanel
1 1/2 dl mjölk
125 g rumstempererat smör
2 msk strösocker
Gör så här:
Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver, kardemumma och kanel i en bunke.
Tillsätt mjölken och 25 g av smöret. Arbeta ihop till en smidig deg. Förvara i burk eller plastpåse tills det är dags att grilla.
Dela degen i 8 bitar. Forma till längder, ca 2 cm tjocka, och vira runt tjocka grillpinnar.
Grilla över glöden och snurra pinnen då och då tills brödet fått fin färg. Pinnbullen är när den har puffat upp och lätt släpper från pinnen.
Smält resten av smöret i en liten kastrull över elden.
Pensla pinnbullen generöst med smör och rulla i pärlsocker för den där klassiska kanelbullekänslan.
Ät och njut!



