Information Kundtjänst
Butiken i Falkenberg
Om oss
Engelsons logotyp
Karamelliserad banan med vanilglass

Kanelbullepinnbröd

Prova något nytt och grilla kanelbullepinnbröd över öppen eld. Enkelt, roligt och supersmarrigt!


Ingredienser - 6-8 bullar

4 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk mortlad kardemumma

1 tsk malen kanel

1 1/2 dl mjölk

125 g rumstempererat smör

2 msk strösocker


Gör så här:

Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver, kardemumma och kanel i en bunke.


Tillsätt mjölken och 25 g av smöret. Arbeta ihop till en smidig deg. Förvara i burk eller plastpåse tills det är dags att grilla.


Dela degen i 8 bitar. Forma till längder, ca 2 cm tjocka, och vira runt tjocka grillpinnar.


Grilla över glöden och snurra pinnen då och då tills brödet fått fin färg. Pinnbullen är när den har puffat upp och lätt släpper från pinnen.


Smält resten av smöret i en liten kastrull över elden.


Pensla pinnbullen generöst med smör och rulla i pärlsocker för den där klassiska kanelbullekänslan.


Ät och njut!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Bli först med att få nyheter, tips och erbjudande direkt i din inkorg.

Allt för ett aktivt uteliv sedan 1974

Tel: 0346-71 38 40

Vardagar: 08.00 - 17.00 

Gäller ej röda dagar och helgdagar

Engelsons Instagram-sidaEngelsons Facebook-sidaEngelsons Youtube-sida

Säkra betalningar med:

Betalsätt VisaBetalsätt MastercardBetalsätt SwishEngelsons PayApple PayGoogle Pay
Sverige engelsons.se
Engelsons

© 2025 Engelsons. All Rights Reserved