Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Termos

När du är ute på äventyr, oavsett om det är en vandring, fisketur eller en dag i skidspåret, är en varm dryck guld värd. Med Engelsons termos kan du njuta av din favoritdryck i rätt temperatur, timme efter timme. Våra termosar är designade för att hålla värmen, vara lätta att bära med sig och tåla en stöt. Fyll den med kaffe, te eller varm choklad och låt äventyret börja!

Ta med varm eller kall dryck i termos!

Att ta med mat och dryck och avnjuta den utomhus blir allt mer populärt. Inget smakar väl så gott som en värmande kopp choklad i pulkabacken eller en god kopp kaffe på utflykten. Sommartid passar termosen lika bra för att hålla svalkande drycker kalla. Och visste du att en termos passar ypperligt för att ta med sig favoritglassen med ut på utflykten? Men för att få njuta till max krävs en riktigt bra termos - för ingen vill väl ha ljummet kaffe?


Vilken termos ska jag välja?

Hos oss på Engelsons hittar du många typer av termosar från välkända märken som Primus, Thermos och Gyttorp. I sortimentet finns allt från testvinnande ståltermosar i olika storlekar till smidiga mattermosar och termosmuggar som är perfekta att ha på språng. Ska du vara ute länge och vill ha varmt kaffe en hel dag är en större termos på cirka 1 liter att föredra. De flesta termosar finns i flera storlekar, från 3 deciliter upp till 1 liter.


En mattermos är perfekt för dig som vill ha varm mat med dig ut på turen eller utflykten. Välj en termos som har en vid öppning som gör att den är enkel att fylla, äta ur och rengöra. En mattermos är perfekt att ta med sig glass i - blir garanterat en succé som dessert vid lägerleden eller som en svalkande paus på stranden!


Rengöring och skötsel av din termos

Kaffe som smakar choklad eller vice versa är ingen hit… Ta hand om din termos direkt när du kommer in från utflykten för att undvika att termosen tar smak av innehållet. Diska ur den med diskborste och diskmedel. Om din termoskork är delbar så ta isär och rengör alla delar för sig. Om det har bildats en beläggning på insidan av termosen finns det rengöringsmedel att köpa.