.png)
Onepot nudelwok på stormkök
Med snabbnudlar, kokosmjölk och fräscha grönsaker är middagen klar på bara några minuter – perfekt för utflykten där du vill laga något snabbt, värmande och riktigt gott.
Det här behöver du (2 portioner):
- 2 paket snabbnudlar - gärna med kryddstark smak
- 2 dl kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 1 kryddpåse (från nudelpaketet)
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 morot, tunt skivad
- 1 liten röd paprika, skuren i strimlor
- 1 näve färska sockerärtor, delade på mitten
- 1 tsk soja
- 1 lime (saft och zest)
- Lite olja
- Topping: färsk koriander, hackade jordnötter
Förbered hemma:
Skär upp grönsakerna och hacka vitlöken. Packa gärna allt i en tätslutande burk eller påse så det är lätt att ta med utomhus.
På stormköket:
Värm en kastrull med lite olja. Lägg i vitlöken tillsammans med morot, paprika och sockerärtor och fräs i några minuter.
Häll i kokosmjölk och vatten. Rör ner innehållet från kryddpåsen och låt blandningen koka upp.
Tillsätt nudlarna och låt sjuda i cirka 3–5 minuter, eller tills nudlarna är mjuka och grönsakerna fortfarande har ett härligt tuggmotstånd.
Rör ner soja, limejuice och lite zest efter smak.
Toppa med färsk koriander (går att utesluta och hackade jordnötter.
Servera direkt ur kastrullen och njut!
Ät och njut!