Om Engelsons

Lite fakta om oss

Engelsons är ett familjeägt e-handelsföretag som grundades i Älvsered 1974. Idag finns vi i Falkenberg med kontor, lager och butik under ett och samma tak. Vi erbjuder jakt- och fritidskläder samt utrustning och skor till aktiva jägare, hund- och friluftsmänniskor i hela Sverige! Det pågår en ständig tillväxt och utveckling av företaget och vi har över 450 000 aktiva kunder i hela Sverige.

Brokared, High Mountain, EP Collection och Socks of Sweden är våra egna varumärken och eftersom vi arbetar utan mellanhänder kan vi alltid erbjuda mycket attraktiva priser utan att göra avkall på kvalitén. Du hittar även märken som TOEINTOE®, Gore-Tex®, Swedteam®, Meindl®, Härkila®, Viking, Le Chameau®, Salomon, Treksta, Tretorn, EKA och Morakniv hos oss.

I vår stora och fina butik i Falkenberg kan du hitta allt som finns i katalogen och mer därtill. Här gäller fullbelåtenhet eller pengarna tillbaka! Och du har alltid 60 dagars öppet köp!

Visa mer
Visa mindre

Stefan berättar…

Bilden här är från 1974 då min mamma Gun (som tog bilden) och pappa Arnold och jag, skickade iväg vår allra första beställning. Det var ett par gabardinbyxor som vi hade annonserat om i ICA-kuriren. Vi höll till i en källarlokal i Älvsered och jag och mina systrar hjälpte till så mycket vi fick och kunde. Det var nog där och då den lille entreprenören började ta form i mig.

Vi köpte tyger från Borås och textiltrakterna däromkring, anlitade sömmerskor från trakten som sydde upp den ena kollektionen efter den andra. Vi åkte på marknader, gjorde affärer, skakade hand och skickade iväg beställningar. Vi hade fullt upp och det tog inte lång tid innan den första postorderkatalogen skickades ut.

Gabardinbyxor övergick så småningom till jaktbyxor och poplinjackan utvecklades till en skaljacka. I mitten av 80-talet började våra kunder fråga efter en blå anorak. Och eftersom vi redan på den tiden lyssnade på våra kunder så tog vi fram en blå anorak. Den sålde förvånansvärt bra och efter en tid ville våra kunder ha en vit anorak som de kunde ha när de jagade ripa i fjällen. Vi tog givetvis fram en sådan samt en i camouflage. Vi producerade bra och funktionella kläder för jakt- och friluftliv som alla skulle ha råd att köpa. Kläder som skulle användas och slitas på – gärna varje dag.

Visa mer
Visa mindre
Engelsons-familjen packar varor 1974

1998 tog jag över rodret efter mina föräldrar och idag finns vi i nybyggda lokaler i Falkenberg. Vi har en egen designavdelning som tillsammans med ett team användare tar fram funktionella, miljövänliga och högpresterande kläder och utrustning för vanligt folk som gillar att klä sig efter väder och aktivitet.

Genom att vi själva tillverkar och importerar det mesta i vårt sortiment, levereras våra varor direkt från fabrik till vårt lager. Detta innebär att du får bra kvalité utan att behöva betala för dyra mellanhänder. Det känns bra att kunna erbjuda detta!

Vi som jobbar på Engelsons använder våra kläder och skor dagligen – vi jobbar och lever i dem. Samma sak med er – våra kunder. Jag brukar säga att vi finns för att våra kunder vill det – och det stämmer verkligen. Ni är ju det viktigaste vi har.

Stefan

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå