Engelsons logotyp
Varukorgen är tom
Ihopmonterad på bild av djur

Vi värnar om djuren

För oss är det självklart att värna om djurens rättigheter. Vi arbetar aktivt för att de produkter som innehåller skinn, fjädrar, ull eller andra animaliska material inte kommer från djur som behandlats illa eller är utrotningshotade. Därför kräver vi av våra leverantörer att de följer nationell och internationell lagstiftning om djurskydd.


Vi accepterar inte mulesing

Mulesing är ett begrepp inom ullproduktion. I framförallt Australien finns det problem med att merinofår ofta angrips av blåflugor och för att undvika detta klipps ibland hud bort runt fårets analöppning, s.k. mulesing. Detta ingrepp är plågsamt för djuren. I Engelsons produkter används endast merinoull där vi har garantier på att fåren behandlas enligt gällande djurrättslagar och där mulesing inte förekommer.


Nästan all merinoull i Engelsons plagg kommer från andra länder än Australien ex. Nya Zeeland men även Sydafrika där man inte har problem med blåflugor och därmed inte heller använder sig av mulesing.


Vi säger nej till dun från levande fåglar

Vi använder aldrig dun som plockats från levande fåglar. I stället köper vi dun och fjädrar som är restprodukter från köttproduktion. Vi har fått garantier på att fåglarna behandlas på ett etiskt korrekt sätt och enligt gällande djurrättslagar.


Inga djur har dött för skinnets skull

Engelsons har som krav att läder och skinn måste komma från djur som fötts upp för köttproduktion. Alla produkter som görs av skinn är alltså restprodukter från köttindustrin och vi garanterar att inga djur har dött enbart för skinnets skull. Läder och skinn från sårbara eller hotade arter är inte tillåtna.


Äkta päls – Nej, tack!

På Engelsons väljer vi självklart att inte tillåta äkta päls i våra produkter.