Allt för jakt och friluftsliv

Allmänna villkor

Välkommen att handla tryggt och enkelt hos oss på Engelsons! Du har ALLTID 60 dagars ÖPPET KÖP! Det innebär att du har rätt att skicka tillbaka oanvända varor för att byta till annan storlek, färg, annan vara eller få pengar tillbaka inom 60 dagar från utleverans. För julklappar räknas de 60 dagarna från och med julafton.

Visa mer
Visa mindre

Priser och avgifter

Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. I alla priser ingår moms. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp. Det pris som är aktuellt när du gör din beställning gäller hela vägen till betalning. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel samt slutförsäljning.

Visa mer
Visa mindre

Faktura - privatperson

Fakturan bifogas i paketet. Om utleverans sker den 1-9 i månaden förfaller den till betalning den siste samma månad. Sker utleverans den 10-31 förfaller den till betalning den siste i månaden efter. Kreditgräns 5000 kr. Faktureringsavgift 19 kr. Vi utför sedvanlig kreditupplysning, därför behöver vi personnummer. När vi gör en kreditupplysning genereras det ett brev med en omfrågekopia. Detta brev kommer att skickas till dig från det kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med (Creditsafe i Sverige AB). Att en kreditupplysning hämtats visas endast för den som beställt upplysningen och för den som är omfrågad. En hämtad kreditupplysning från Creditsafe påverkar inte eventuella framtida kreditomdömen. Engelsons Postorder förbehåller sig rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller begära förskottsbetalning. Vid betalningsanmärkning, skyddad identitet, förmyndare eller om du är under 18 år skickar vi inte mot faktura. Vi fakturerar endast folkbokföringsadressen, men du kan själv välja var du vill hämta ut paketet. Läs under leverans. Om betalning inte sker i tid debiteras lagstadgad påminnelseavgift på f.n. 60 kr. Engelsons Postorder AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare.
Betalning skall ske till Engelsons Postorder AB, plusgiro 478 36 01-0.

Visa mer
Visa mindre

Faktura - Företag

Fakturan bifogas i paketet och förfaller till betalning 30 dagar efter utleverans. Kreditgräns 5000 kr. Faktureringsavgift 19 kr. Vi utför sedvanlig kreditupplysning, därför behöver vi organisationsnummer. När vi gör en kreditupplysning på en enskild firma genereras det ett brev med en omfrågekopia. Detta brev kommer att skickas till dig från det kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med (Creditsafe i Sverige AB). Att en kreditupplysning hämtats visas endast för den som beställt upplysningen och för den som är omfrågad. En hämtad kreditupplysning från Creditsafe påverkar inte eventuella framtida kreditomdömen. Engelsons Postorder förbehåller sig rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller begära förskottsbetalning. Vid betalningsanmärkningar skickar vi inte mot faktura. Du kan själv välja var du vill hämta ut paketet. Läs under leverans. Om betalning inte sker i tid debiteras lagstadgad påminnelseavgift på f.n. 60 kr. Engelsons Postorder AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare. Betalning skall ske till Engelsons Postorder AB, plusgiro 478 36 01-0.

Visa mer
Visa mindre

Engelsonskonto privatperson

Varje månad får du en månadsredovisning med inbetalningskort från Engelsons Postorder AB. Kreditgräns 5 000 kr. Faktureringsavgift 19 kr samt ränta på varje månadsfaktura och fraktkostnad på varje order. På redovisningen anges månadens inköp, returer, räntor, avgifter, inbetalningar och kontoställning samt minsta belopp att betala. Minsta belopp att betala är 10 % av skulden jämte ränta och aviavgift, dock lägst 100 kr. Aviavgiften är 19 kr/månad och den nominella årsräntan är 19,5 %, den effektiva räntan för ett köp på 5 000 kr i 12 månader blir 24,06 %. Räntan beräknas på kontoskulden den sista i månaden. Räntan är avdragsgill i din deklaration. Du har naturligtvis rätt att helt eller delvis betala kontot i förtid utan extra kostnad. Ränteändringar kan ske p g a kreditpolitiska beslut, ändrade upplåningskostnader eller andra kostnader uppkomna efter nedan angivet datum. Om betalning inte sker i rätt tid är hela skulden förfallen till betalning. Du debiteras 60 kr för varje betalningspåminnelse. Kostnader för eventuella inkassoåtgärder debiteras enligt gällande lag. Betalningsansvar åligger den som ansökt om och beviljats kredit. Ändring av namn eller adress för kontohavaren skall anmälas till Engelsons Postorder AB. Kreditgivare är Engelsons Postorder AB, 556333-9331. Engelsons Postorder AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare. Betalning skall ske till Engelsons Postorder AB, plusgiro 478 36 01 -0. Kontoutdrag skickas så länge kontot har ett saldo. Vi utför sedvanlig kreditupplysning, därför behöver vi personnummer/organisationsnummer. När vi gör en kreditupplysning genereras det ett brev med en omfrågekopia. Detta brev kommer att skickas till dig från det kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med (Creditsafe i Sverige AB). Att en kreditupplysning hämtats visas endast för den som beställt upplysningen och för den som är omfrågad. En hämtad kreditupplysning från Creditsafe påverkar inte eventuella framtida kreditomdömen. Engelsons Postorder förbehåller sig rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller begära förskottsbetalning. Vid betalningsanmärkning, skyddad identitet, förmyndare eller om du är under 18 år skickar vi inte mot faktura. Vi fakturerar endast folkbokföringsadressen, men du kan själv välja var du vill hämta ut paketet. Läs under leverans. Engelsons Postorder AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare.
Betalning skall ske till Engelsons Postorder AB, plusgiro 478 36 01-0.

Visa mer
Visa mindre

Leverans

Vi levererar alla försändelser inklusive hemleverans med Postnord. Under ”Mitt konto” kan du följa din beställning Leveransen sker till ditt närmaste utlämningsställe. Vill du ha det till ett annat postombud kan du själv välja det på hemsidan eller via telefon. Du får en avisering via sms, e-post eller brev när paketet ligger hos ditt ombud. Alla paket ligger hos ombudet i 14 dagar innan det returneras. Outlöst paket debiteras med 150 kr. Om Engelsons inte kan leverera hela beställningen vid ett och samma tillfälle betalar kunden endast EN fraktkostnad. Alla försändelser som skickas är försäkrade av Engelsons Postorder AB. Om du upptäcker en skada på paketet innan du öppnar det, ska du anmäla detta till utlämningsstället där du hämtade din försändelse. Upptäcker du den senare, ring vår kundtjänst.

Visa mer
Visa mindre

Bytesrätt / Reklamation / Retur

Du har rätt att byta storlek, färg, vara eller få pengar tillbaka inom 60 dagar från utleverans. Detta gäller under förutsättning att varorna är oanvända och i nyskick. Vid alla byten står du för returfrakten och vi för frakten tillbaka till dig. Det är bra om du använder den bifogade returetiketten som du får i samband med leveransen. Gäller det en felexpediering eller reklamation står vi givetvis för fraktkostnaden vid retur. Gäller returen en använd vara, kontakta oss först via telefon eller mail. Använd den bifogade returetiketten eller kontakta oss för att få en ny. Vi efterdebiterar endast 55 kr för en använd returetikett! Skall du få pengar tillbaka kvittas de i första hand mot andra skulder som du ev har hos oss. Har du handlat på kort, Direktbetalning bank eller Swish återbetalar vi pengarna till samma konto. I övriga fall använder vi SUS, Swedbanks utbetalningsservice. Om du är ansluten sätts pengarna in på ditt konto. Annars får du en utbetalningsavi i brevlådan.

Läs mer om hur du registrerar dig för att ansluta till SUS.

Visa mer
Visa mindre

Personuppgifter

Engelsons Postorder AB är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Vi kommer att kontrollera dina uppgifter mot folkbokföringsregistret. Dina person- och inköpsdata kommer att behandlas för att upprätthålla vår kundrelation och även för marknadsföringsändamål. Du kan genom att skriva till Engelsons Postorder AB, Kanslistvägen 6, 311 39 Falkenberg, begära att dina personuppgifter rättas, tas bort eller anmäla om du inte vill att uppgifterna skall användas för direktmarknadsföring av annat företag än Engelsons Postorder AB. Som kund hos Engelsons Postorder AB har du rätt att en gång per år efter skriftlig begäran till ovanstående adress få information om vilka uppgifter om dig som finns i våra register.

Visa mer
Visa mindre

Export

Vi skickar paket till Danmark, Finland och Tyskland mot kortbetalning. Du betalar endast för dina varor plus frakt. Vid ev. retur återbetalar vi pengarna till kortet du använde vid köpet. Vill du göra en ny beställning måste detta göras via hemsidan. Tyvärr kan vi inte skicka paket till Norge eller Åland.

Visa mer
Visa mindre

Samtliga angivna kostnader och räntesatser i villkoren gäller per 2020-09-01.

Visa mer
Visa mindre

Välkommen till Engelsons!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stödjs längre...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besök sidan ändå