Allt för jakt och friluftsliv

Allmänna villkor

Välkommen att handla tryggt och enkelt hos oss på Engelsons! Du har ALLTID 60 dagars ÖPPET KÖP! Det innebär att du har rätt att skicka tillbaka oanvända varor för att byta till annan storlek, färg, annan vara eller få pengar tillbaka inom 60 dagar från utleverans. För julklappar räknas de 60 dagarna från och med julafton.

Visa mer
Visa mindre

Priser och avgifter

Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. I alla priser ingår moms. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp. Det pris som är aktuellt när du gör din beställning gäller hela vägen till betalning. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel samt slutförsäljning.

Visa mer
Visa mindre

Faktura - privatperson

Fakturan bifogas i paketet. Om utleverans sker den 1-9 i månaden förfaller den till betalning den siste samma månad. Sker utleverans den 10-31 förfaller den till betalning den siste i månaden efter. Kreditgräns 5000 kr. Faktureringsavgift 19 kr. Vi utför sedvanlig kreditupplysning, därför behöver vi personnummer. När vi gör en kreditupplysning genereras det ett brev med en omfrågekopia. Detta brev kommer att skickas till dig från det kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med (Creditsafe i Sverige AB). Att en kreditupplysning hämtats visas endast för den som beställt upplysningen och för den som är omfrågad. En hämtad kreditupplysning från Creditsafe påverkar inte eventuella framtida kreditomdömen. Engelsons förbehåller sig rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller begära förskottsbetalning. Vid betalningsanmärkning, skyddad identitet, förmyndare eller om du är under 18 år skickar vi inte mot faktura. Vi fakturerar endast folkbokföringsadressen, men du kan själv välja var du vill hämta ut paketet. Läs under leverans. Om betalning inte sker i tid skickar vi en betalningspåminnelse, för vilken du debiteras en påminnelseavgift om 60 kr. Vi debiterar dröjsmålsränta med 15,5% på det förfallna beloppet från förfallodagen till dess betalning sker.
Engelsons AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare.
Betalning skall ske till Engelsons AB, plusgiro 478 36 01-0.

Visa mer
Visa mindre

Faktura - Företag

Fakturan bifogas i paketet och förfaller till betalning 30 dagar efter utleverans. Kreditgräns 5000 kr. Faktureringsavgift 19 kr. Vi utför sedvanlig kreditupplysning, därför behöver vi organisationsnummer. När vi gör en kreditupplysning på en enskild firma genereras det ett brev med en omfrågekopia. Detta brev kommer att skickas till dig från det kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med (Creditsafe i Sverige AB). Att en kreditupplysning hämtats visas endast för den som beställt upplysningen och för den som är omfrågad. En hämtad kreditupplysning från Creditsafe påverkar inte eventuella framtida kreditomdömen. Engelsons förbehåller sig rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller begära förskottsbetalning. Vid betalningsanmärkningar skickar vi inte mot faktura. Du kan själv välja var du vill hämta ut paketet. Läs under leverans. Om betalning inte sker i tid skickar vi en betalningspåminnelse, för vilken du debiteras en påminnelseavgift om 60 kr. Vi debiterar dröjsmålsränta med 15,5% på det förfallna beloppet från förfallodagen till dess betalning sker.
Engelsons AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare. Betalning skall ske till Engelsons AB, plusgiro 478 36 01-0.

Visa mer
Visa mindre

Engelsonskonto privatperson

Varje månad får du en månadsredovisning med inbetalningskort från Engelsons AB. Kreditgräns 5 000 kr. Faktureringsavgift 19 kr samt ränta på varje månadsfaktura och fraktkostnad på varje order. På redovisningen anges månadens inköp, returer, räntor, avgifter, inbetalningar och kontoställning samt minsta belopp att betala. Minsta belopp att betala är 10 % av skulden jämte ränta och aviavgift, dock lägst 100 kr. Aviavgiften är 19 kr/månad och den nominella årsräntan är 19,5 %, den effektiva räntan för ett köp på 5 000 kr i 12 månader blir 24,06 %. Räntan beräknas på kontoskulden den sista dagen i månaden. Räntan är avdragsgill i din deklaration. Du har naturligtvis rätt att helt eller delvis betala din skuld i förtid utan extra kostnad. Ränteändringar kan ske p g a kreditpolitiska beslut, ändrade upplåningskostnader eller andra kostnader uppkomna efter nedan angivet datum. Engelsons AB har rätt att säga upp hela krediten till betalning i förtid om du sedan mer än en månad är i dröjsmål med betalning av ett belopp som överstiger tio procent av kreditfordran.
Om Engelsons AB säger upp krediten till betalning i förtid enligt ovan gäller en uppsägningstid av fyra veckor räknat från den tidpunkt då uppsägningen kom dig till handa. Du har då möjlighet att hindra uppsägningen genom att före utgången av uppsägningstiden betala det belopp som förfallit jämte dröjsmålsränta. Om du gör det fortsätter kreditavtalet att löpa som om ingen uppsägning hade skett. Om du tidigare har befriats från att betala hela skulden i förtid genom att betala det som var förfallet har du inte den möjligheten om du återigen blir sen med betalningar och krediten sägs upp till betalning i förtid igen.
Om betalning inte sker i tid skickar vi en betalningspåminnelse, för vilken du debiteras en påminnelseavgift om 60 kr. Kostnader för eventuella inkassoåtgärder debiteras enligt gällande lag. Vid utebliven betalning debiteras dröjsmålsränta med 15,5 % på hela det förfallna beloppet inklusive debiterad kreditränta, debiterade aviavgifter och debiterade påminnelseavgifter från förfallodagen till dess betalning sker. Betalningsansvar åligger den som ansökt om och beviljats kredit. Ändring av namn eller adress för kontohavaren skall anmälas till Engelsons AB. Kreditgivare är Engelsons AB, 556333-9331. Engelsons AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare. Betalning skall ske till Engelsons AB, plusgiro 478 36 01 -0. Kontoutdrag skickas så länge kontot har ett saldo. Vi behöver ditt personnummer eftersom vi gör en kreditprövning där vi prövar om du har ekonomiska förutsättningar att fullgöra åtagandena i kreditavtalet. Kreditprövningen baseras på en kreditupplysning som vi inhämtar från det kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med (Creditsafe i Sverige AB). När vi gör en kreditupplysning genereras det ett brev med en omfrågekopia. Detta brev kommer att skickas till dig från det kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med (Creditsafe i Sverige AB). Att en kreditupplysning hämtats visas endast för den som beställt upplysningen och för den som är omfrågad. En hämtad kreditupplysning från Creditsafe påverkar inte eventuella framtida kreditomdömen. Engelsons förbehåller sig rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller begära förskottsbetalning. Vid betalningsanmärkning, skyddad identitet, förmyndare eller om du är under 18 år skickar vi inte mot faktura. Vi fakturerar endast folkbokföringsadressen, men du kan själv välja var du vill hämta ut paketet. Läs under leverans. Engelsons AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta kreditfordran till annan kreditgivare.
Betalning skall ske till Engelsons AB, plusgiro 478 36 01-0.

Villkorsändring 2021-03-10

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Visa mer
Visa mindre

Leverans

Vi levererar alla försändelser inklusive hemleverans med Postnord. Under ”Mitt konto” kan du följa din beställning. Leveransen sker till ditt närmaste utlämningsställe. Vill du ha det till ett annat postombud kan du själv välja det på hemsidan eller via telefon. Du får en avisering via sms, e-post eller brev när paketet ligger hos ditt ombud. Alla paket ligger hos ombudet i 7 dagar innan det returneras. Outlöst paket debiteras med 150 kr. Om Engelsons inte kan leverera hela beställningen vid ett och samma tillfälle betalar kunden endast EN fraktkostnad. Alla försändelser som skickas är försäkrade av Engelsons AB. Om du upptäcker en skada på paketet innan du öppnar det, ska du anmäla detta till utlämningsstället där du hämtade din försändelse. Upptäcker du den senare, ring vår kundtjänst.

Visa mer
Visa mindre

Retur / Bytesrätt

Du har rätt att byta storlek, färg, vara eller få pengar tillbaka inom 60 dagar från utleverans. Detta gäller under förutsättning att varorna är oanvända och i nyskick. Vid alla byten står du för returfrakten och vi för frakten tillbaka till dig. Det är bra om du använder den bifogade returetiketten som du får i samband med leveransen. Gäller det en felexpediering eller reklamation står vi givetvis för fraktkostnaden vid retur. Gäller returen en använd vara, kontakta oss först via telefon eller mail. Använd den bifogade returetiketten eller kontakta oss för att få en ny. Vi efterdebiterar endast 55 kr för en använd returetikett! Skall du få pengar tillbaka kvittas de i första hand mot andra skulder som du ev har hos oss. Har du handlat på kort eller Swish återbetalar vi pengarna till samma konto. I övriga fall använder vi SUS, Swedbanks utbetalningsservice. Om du är ansluten sätts pengarna in på ditt konto. Annars får du en utbetalningsavi i brevlådan.

Läs mer om hur du registrerar dig för att ansluta till SUS.

Visa mer
Visa mindre

Reklamation / Garanti

Engelsons följer konsumentköplagen och ger dig som privatkund 3 års reklamationsrätt. Köp som gjorts efter 1 maj 2022 omfattas av den konsumentköplag som började gälla samma datum.

Under de två första åren efter köptillfället har Engelsons ansvaret för att bevisa att felet inte skulle vara ursprungligt. Det vill säga att felet inte beror på ett fabrikationsfel.

När det gått mer än två år från köptillfället är det du som kund som har ansvaret för att bevisa att felet ska ses som ursprungligt.

Vid reklamation ska kvitto, orderbekräftelse eller ordernummer anges.

Engelsons har rätt att laga en vara en gång innan den byts ut eller ersätts.

Har du frågor eller känner dig osäker? Kontakta vår kundtjänst; info@engelsons.se

Visa mer
Visa mindre

Export

Vi skickar paket till Danmark, Finland och Tyskland mot kortbetalning. Du betalar endast för dina varor plus frakt. Vid ev. retur återbetalar vi pengarna till kortet du använde vid köpet. Vill du göra en ny beställning måste detta göras via hemsidan. Tyvärr kan vi inte skicka paket till Norge eller Åland.

Visa mer
Visa mindre

Samtliga angivna kostnader och räntesatser i villkoren gäller per 2020-09-01.

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå