

Lussebulletoast i grilljärn
Fira julens ankomst med en riktigt smarrig lussebulletoast i grilljärn över öppen eld.
Ingredienser (4 st):
- 4 st lussebullar
- 50 g mandelmassa
- 50 g färskost
- rivet skal från 1 apelsin
- smör till grilljärnet
- florsocker till garnering
Förbered hemma:
Blanda mandelmassa och färskost till en jämn, bredbar smet och packa ner i en tätslutande burk.
Gör så här:
- Skär lussebullarna på mitten, som ett hamburgerbröd.
- Bred ett generöst lager av fyllningen på den undre halvan av varje bulle. Riv över apelsinskal. Lägg på den övre halvan som ett lock.
- Förvärm grilljärnet i elden i några minuter och smörj det på insidan med smör.
- Placera lussebullebullen i grilljärnet. Grilla över glöden i 3–5 minuter per sida, eller tills lussebullen är varm och har fått en gyllene yta. Vänd järnet regelbundet för jämn värme
- Pudra över lite florsocker och servera.
Ät och njut!