Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Softshell

Vad är softshell?

Begreppet skal som i skaljacka eller skalbyxa är det många som känner till. Ett plagg som är som det låter - ett yttre skal som håller väta och vind ute samtidigt som det har en mycket god andasförmåga!


Softshell är en mjukare variant av skal och har i stort sett samma egenskaper. Den stora skillnaden är att softshell har en mycket god vattenavvisande egenskap istället för att vara helt vattentät. I gengäld är softshell mycket mjukare och mer följsamt. Softshell ger ett utmärkt skydd mot lättare regn, snö och framförallt vind.


Hos oss på Engelsons hittar du ett brett sortiment av softshelljackor och byxor i många olika storlekar till både dam och herr.


Många användningsområden

Softshell har oändligt många användningsområden. En jacka i softshell passar lika bra som vardagsjacka på stan eller till och från jobbet. Det är även ett populärt material för vandring, cykling, promenader och annan lite mer fysisk aktivitet.


En byxa i softshell är i stort sett idealisk för ett aktivt friluftsliv. Det finns till exempel fleecefodrade softshellbyxor som passar perfekt för vandring under den höst, tidig vinter och vår. Tillsammans med ett underställ i lämpligt material håller du dig varm även i lägre temperaturer.


Hur sköter jag softshell?

Tack vare den fantastiska andasförmågan torkar materialet snabbt och det är också lätt att tvätta. Tvättråden till ditt softshellplagg kan variera - var noga med att ta reda på vad som gäller för ditt plagg. På så sätt ger du ditt plagg förutsättningarna att prestera så som det är tänkt och det får också en lång livstid!


Efter några tvättar kan softshell behövas återimpregneras. Det finns flera olika varianter av impregnering. Både sånt som du tvättar in i plagget med tvättmaskinen eller impregneringsspray som du enkelt sprayar på plagget. Här hittar du ett stort utbud av impregneringsmedel.