Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Saffransvåfflor med hjortronsylt och grädde

Fixa julmyset vid lägerelden med saffransvåfflor. Enkelt och otroligt gott! 

Vill du också prova? Så här gör du!


Ingredienser till ca 8 våfflor:

  • 100 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • ½ g saffran

Ta även med:

2 dl vispad grädde

Valfri sylt, gärna hjortronsylt


Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran i en bunke.

Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret.

Häll över i en praktisk flaska eller annan behållare.


Vid lägerelden gör du så här:

Se till att ha en fin glödbädd.

Värm först järnet i glöden ett par minuter.

Ha i smör eller pensla med rapsolja.

Häll på smet till 3/4.

Vänd våffeljärnet i glöden och låt båda sidor bli varma.

Kolla försiktigt under tiden.

Toppa den färdiga våfflan med grädde och sylt.


Ät och njut!