Saffransvåfflor med hjortronsylt och grädde
Fixa julmyset vid lägerelden med saffransvåfflor. Enkelt och otroligt gott!
Vill du också prova? Så här gör du!
Ingredienser till ca 8 våfflor:
- 100 g smör
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 4 dl mjölk
- ½ g saffran
Ta även med:
2 dl vispad grädde
Valfri sylt, gärna hjortronsylt
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran i en bunke.
Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret.
Häll över i en praktisk flaska eller annan behållare.
Vid lägerelden gör du så här:
Se till att ha en fin glödbädd.
Värm först järnet i glöden ett par minuter.
Ha i smör eller pensla med rapsolja.
Häll på smet till 3/4.
Vänd våffeljärnet i glöden och låt båda sidor bli varma.
Kolla försiktigt under tiden.
Toppa den färdiga våfflan med grädde och sylt.
Ät och njut!