Saffransvåfflor med hjortronsylt och grädde

Visa mer
Visa mindre

Fixa julmyset vid lägerelden med saffransvåfflor. Enkelt och otroligt gott! Vill du också prova? Så här gör du!

Ingredienser till ca 8 våfflor:

  • 100 g smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 g saffran

Ta även med:
2 dl vispad grädde
Valfri sylt, gärna hjortronsylt

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran i en bunke.
Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret.
Häll över i en praktisk flaska eller annan behållare.

Vid lägerelden gör du så här:

Se till att ha en fin glödbädd.
Värm först järnet i glöden ett par minuter.
Ha i smör eller pensla med rapsolja.
Häll på smet till 3/4.
Vänd våffeljärnet i glöden och låt båda sidor bli varma.
Kolla försiktigt under tiden.

Toppa den färdiga våfflan med grädde och sylt.

Ät och njut!

Visa mer
Visa mindre

Följ @engelsons på Instagram för fler recept och inspiration

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå