Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Pannlampor

Ljus upp mörkret med Engelsons pannlampor. Oavsett om du är ute på jakt, vandring eller bara behöver extra belysning under kvällspromenaden, har vi pannlampan för dig. Med rätt ljusstyrka och funktioner säkerställer vi att du har bästa möjliga sikt i alla situationer. Våra pannlampor är noggrant utvalda för att passa de nordiska förhållandena - så att du alltid kan lita på att de fungerar när det verkligen räknas. Utforska vårt sortiment och hitta din nästa följeslagare i mörkret.

En bra pannlampa har ett brett användningsområde. Vi har ett stort utbud av pannlampor för alla tänkbara aktiviteter. Allt från stödbelysning på promenaden till mer avancerade pannlampor för exempelvis orienterare eller jägare. Vi har även eftersökslampa. Du som arbetar mycket i hemmet eller som hantverkare har god nytta av en pannlampa som underlättar arbete i mörker. Hos oss på Engelsons hittar du lampor från det egna märket High Mountain samt kända varumärken som Silva och Hunter.


Att tänka på

Vid köp av pannlampor är det viktigt att välja rätt utefter användningsområde. För att kunna göra detta underlättar det att förstå vad de olika egenskaperna och funktionerna betyder.


Brinntid/batteritid:

Hur länge lampan lyser och finns i vissa fall även olika lägen och med dessa olika brinntider. Beroende på om du ska på en promenad eller på ett längre äventyr så kan brinntiden vara avgörande för vilken pannlampa du ska välja. I vissa fall kan det även vara så att du vill ha en pannlampa med batterier för att du ska kunna byta batterier medans du är ute i vildmarken utan tillgång till el.


Lumen/ljusstyrka

Hur starkt pannlampan lyser beror på dess lumen och ju högre lumen desto kraftigare ljusflöde. Vissa pannlampor har olika lägen (exempelvis hög, mellan och låg) för att själv kunna avgöra vilken ljusstyrka man behöver och för att spara på batteriet genom att välja ett lägre lumen läge.

För att sätta lumen i perspektiv kan man säga att 40 lumen är som en bordslampa du har hemma och 200 lumen är i nivå med en vanlig ficklampa.


Pannlampa till löpning

För dig som springer eller orienterar i mörker är det sista du vill att batteriet ska ta slut och du kan inte se något alls. Se därför till att ha en brinntid som är högre än så länge du brukar vara ute och springa.

Välj med fördel en lättare pannlampa i och med att det blir extra tyngd på huvudet och under längre löpsträckor kan det kännas jobbigt för nacken ju tyngre pannlampan är.