Vandringskängor

Visa mer
Visa mindre
Filtrera:
OK
Storlek

Storlek

Skostorlek
Välj ett eller flera alternativ
Skostorlek EU
Rensa urval
Visa urval
Varumärke
Egenskap
Funktionsmärke
Material
Filtrera
Sortera:
RENSA FILTER
Loading ...

Vilken vandringskänga ska du välja?

För dig som ska ut på hike eller helt enkelt ut och vandra i härlig natur är en riktigt bra känga en av de viktigaste ingredienserna till en lyckad tur. Oavsett om du ska ut på tuffa vandringar på fjället eller på sköna långturer i skogen gäller det att välja rätt känga för ändamålet. Några faktorer som som kan vara bra att ta hänsyn till är bland annat material, skafthöjd och stötdämpning. Tuffare vandring på stenigt och ojämnt underlag kan till exempel kräva en stabil känga med stabilt skaft medans en textilkänga med Gore-Tex® passar bättre för den som ägnar sig åt lite enklare stigvandring.

Innan du ger dig ut på längre turer är det otroligt viktigt att skorna är ordentligt ingångna. Faktum är att inget skoskavsplåster i världen kan ge dig samma känsla som ett par kängor som sitter riktigt bra på fötterna. Börja med små, korta rundor och öka rundorna vartefter som kängorna anpassar sig efter fotens form.

Undvik skoskav med rätt strumpor

För att undvika skoskav är ett eller två par strumpor av hög kvalité ett måste! Vårt tips är att ha två strumpor - en tunn linerstrumpa närmast huden. En liner av merinoull ger optimal värmebalans då tack vare ullens goda och naturliga egenskaper. Visste du förresten att ull värmer även då det blivit fuktigt? Läs mer om merinoullens fantastiska egenskaper här

Över linerstrumpan bär du lämpligast en lite tjockare strumpa som tillsammans med linern motverkar den friktion som annars genererar skavsår. Vintertid finns det numera eluppvärmda strumpor som håller fötter och tår varma under vintervandringarna.

Vattentätt membran

Väldig många av kängorna i vårt utbud har Gore-Tex® eller ett liknande membran som ser till att foten får ett behagligt klimat hela dagen. Membranen släpper ut fukt och svett samtidigt som det håller regn och väta ute.

Ta hand om dina kängor

Ta reda på hur du tar hand om dina kängor på bästa sätt. Därmed ger du kängorna en längre livstid - en vinst för både din plånbok och för vår gemensamma miljö. Och inte minst dina fötter - för inget är så skönt att vandra i som i ett par riktigt ingångna kängor. När du köper en ny känga får du reda på vilken typ av fett, vax och olja eller impregnering som just dina kängor når bäst av. Följ de råden för att få ett par kängor som du kan gå långt och länge i!

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå