Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Regnbyxor dam

Håll dig torr, varm och glad i regnet med våra regnbyxor för dam. Våra vattentäta byxor är tillverkade i slitstarkt material i hög kvalitet. Ska du vara aktiv väljer du en regnbyxa som är snabbtorkande och andas. Våra regnkläder i PU är ett jättebra alternativ under mer lugna aktiviteter.

Byxor som håller tätt i ur & skur!

Låt dig inte hindras av en överraskande regnskur! Ett par riktigt bra regnbyxor att plocka fram när vädret växlar snabbt är guld värt. Utbudet av regnbyxor är stort och brett och det kan vara bra att fundera på vilken typ av regnbyxa som passar dig bäst. Hos oss på engelsons hittar du regnbyxor till både herr, dam och barn.


Vilken regnbyxa ska jag välja?

Ska du använda dina regnbyxor för att cykla till och från jobbet eller för andra mer fysiska aktiviteter är det bra att välja ett par regnbyxor som både har en hög vattenpelare och samtidig ventilerar bra och har en god andasförmåga.


Du som ska vara mer still och använda regnbyxorna som en skyddande yta kan med fördel välja ett par i PU som som har riktigt hög vattentäthet men inte lika hög eller ingen andasförmåga alls.


Regnbyxans vattenpelare och andasförmåga

Du har säkert hört talas om ordet vattenpelare. Men vad betyder det egentligen?

Ett plaggs vattenpelare talar om hur många millimeter vatten som dina regnbyxor kan klara att stå emot per timme innan vattnet tränger igenom tyget. Ju högre tal, desto mer vatten klarar dina regnbyxor av att stå emot utan att du blir blöt! Ett par regnbyxor med en vattenpelare på t.ex. 4000 mm passar till kortare turer med lättare regn, medan ett par regnbyxor med en vattenpelare på 8000 – 12 000 mm håller dig torr i rejält regn under flera timmar.


Andningsförmågan mäts i gram per kvadratmeter tyg och dygn. Om du behöver ett par regnbyxor som du kan vara riktigt aktiv i så kan du behöva ett par regnbyxor som har lite högre andningsförmåga. Har du för låg andningsförmåga släpper plagget inte ut svett och fukt och det kan då kännas som att regnbyxan inte är vattentät.