Skalbyxor

Visa mer
Visa mindre

Varför ska jag använda en skalbyxa?

En skalbyxa är en byxa med mycket funktion! Förutom att hålla väta och vind ute har den också en otroligt bra andasförmåga. En skaljacka har oändliga användningsområden och är med andra ord perfekt för det aktiva utelivet.

Ett skalplagg är ungefär vad det låter som. Ett yttre skal med ett membran som ser till att snö, regn och vind håller sig på utsidan. Det vattentäta membranet gör att väta stannar ute samtidigt som det gör att plagget andas och släpper ut kroppsvärme och fukt. En skalbyxa är ofta tunn och smidig och därför lätt att packa med sig - perfekt att ha i ryggsäcken när vädret växlar.

Lager-på-lager-principen med skalbyxor

Skaljackor och skalbyxor är perfekt att använda med lager-på-lager-principen och kan därför fungera i stort sett året om. Anpassa antalet lager och materialet på dina lager efter väder och temperatur. Skalplaggets membran ser till att du får ett behagligt klimat. Var noga med att alla plagg som du bär under skalbyxan är av material som också andas. Ett underställ i merinoull kan vara ett bra alternativ att bära under.

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå