Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Ponchos

Den perfekta vinterjackan!

En parkas är en lite längre, knälång jacka. Oftast fodrad med skönt, värmande foder som står emot isande vindar. I vårt sortiment hittar du flera parkas som inte bara värmer gott - de har också ett membran som gör att jackan står också emot både regn och snö. Membranet gör också att jackan “andas” - det vill säga att den släpper ut den ånga som skapas när du rör dig. På så vis får du ett skönt och behagligt klimat. Den skyddande huvan är ofta avtagbar och i många fall har huvan även en dekorativ syntetpäls som också kan tas av.


Klä dig med flera lager.

De riktigt kalla dagarna kan det vara skönt att stärka upp med en skön fleece eller en skön väst. Att klä sig enligt lager-på-lager-principen är ett smart trick att ta till när det är riktigt kall. Är du extra frusen kanske en värmeväst eller värmevantar är något för dig? Kolla in vårt stora sortiment av värmeplagg!


Återimpregnera din parkas

När du köper din parkas är den oftast impregnerad med ett medel som gör att den är extra skyddad mot smuts och väta. Efter en tids användning eller efter ett par tvättar kan du behöva impregnera jackan på nytt. Det finns flera olika sätt att återimpregnera på - både sånt som du tvättar in i plagget med hjälp av tvättmaskinen eller ett impregneringsspray som du enkelt sprayar på plagget. Här hittar du ett stort utbud av impregneringsmedel!