Skaljackor

Visa mer
Visa mindre

Det skyddande lagret

Vitsen med en skaljacka är att skapa ett yttre skal som ska skydda dig från vädrets makter; vind, regn och snö. Eftersom skaljackan oftast bärs tillsammans med flera andra lager är det också viktigt att jackan andas och släpper ut fukt.

De flesta skaljackorna är gjorda av ett funktionsmaterial som har ett membran som andas och ger dig ett behagligt klimat. Oftast har skaljackorna ett membran som t ex High-Tex eller någon form av laminering. Membranet släpper ut fukt utan att släppa in fukt och regn utifrån.

Många skaljackor har praktiska ventilationsmöjligheter som till exempel dragkedjor under armarna.

En jacka för hela året!

Med en skaljacka som det yttersta lagret kan du enkelt anpassa de övriga lagren efter temperatur och aktivitet. Skaljackan passar lika bra sommar, vår och höst som på vintern -

allt hänger på vad du bär under. Under den varmare årstiden kan det räcka med en funktionströja under skaljackan. På vintern håller du dig varm genom att bära ett underställ närmast kroppen, följt av en fleece som andra lagret och över det en dunväst eller dunjacka.

Återimpregnera din skaljacka

Efter en tids användning eller efter några tvättar behöver du återimpregnera din skaljacka för att den ska behålla sin funktion. När du återimpregnerar skaljackan är det viktigt att den är ren så att smutsen inte fästs fast i plagget. Vi har flera olika impregneringsmedel - välj det som passar dig bäst!

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå