Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Skaljackor

En skaljacka är inte bara ett ytterplagg; den är ditt skydd mot naturens nycker. Dessa jackor är konstruerade för att erbjuda en perfekt balans mellan väderskydd och andningsförmåga. Oavsett om du klättrar upp på bergstoppar, vandrar genom djupa skogar eller njuter av vintersport, är valet av skaljacka avgörande för din komfort och säkerhet.

Det skyddande lagret

Vitsen med en skaljacka är att skapa ett yttre skal som ska skydda dig från vädrets makter; vind, regn och snö. Eftersom skaljackan oftast bärs tillsammans med flera andra lager är det också viktigt att jackan andas och släpper ut fukt.


De flesta skaljackorna är gjorda av ett funktionsmaterial som har ett membran som andas och ger dig ett behagligt klimat. Oftast har skaljackorna ett membran som t ex High-Tex eller någon form av laminering. Membranet släpper ut fukt utan att släppa in fukt och regn utifrån.


Många skaljackor har praktiska ventilationsmöjligheter som till exempel dragkedjor under armarna.


En jacka för hela året!

Med en skaljacka som det yttersta lagret kan du enkelt anpassa de övriga lagren efter temperatur och aktivitet. Skaljackan passar lika bra sommar, vår och höst som på vintern - allt hänger på vad du bär under. Under den varmare årstiden kan det räcka med en funktionströja under skaljackan. På vintern håller du dig varm genom att bära ett underställ närmast kroppen, följt av en fleece som andra lagret och över det en dunväst eller dunjacka.


Återimpregnera din skaljacka

Efter en tids användning eller efter några tvättar behöver du återimpregnera din skaljacka för att den ska behålla sin funktion. När du återimpregnerar skaljackan är det viktigt att den är ren så att smutsen inte fästs fast i plagget. Vi har flera olika impregneringsmedel - välj det som passar dig bäst!