Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Vandringsskor

För kortare turer eller när du vill känna marken lite närmare, erbjuder Engelsons vandringsskor en perfekt kombination av komfort och grepp.

Varför ska jag välja en vandringssko?

Med en vandringssko får du mer flexibilitet än med en klassisk vandringskänga. En vandringssko passar dig som både tar lätta promenader i närområdet och som går långa vandringar eller helt enkelt vill ha en riktigt bra sko för vardagspromenaderna. Perfekt också när du vandrar utan eller med en lättare packning.

Då vandringsskor inte har något högt skaft upp på ankeln är de ett svalare och bekvämare alternativ under den varmare tiden av året. En riktigt bra vandringssko ska ändå ge riktigt bra stöd samtidigt som den är stötdämpande och bra på att transportera bort fukt.


Välj den snörning som passar dig bäst!

Utöver walkingskor med klassisk snörning så finns det smarta och smidiga alternativ. Med YOW-snörning eller BOA®-snörning justerar du skons passform med en ratt som du snurrar till önskat läge. För att släppa på snörning drar man bara ratten uppåt. Ett otroligt smidigt snörsystem.


Bra strumpor för att slippa skoskav

Precis som i ett par vandringskängor gäller det att undvika skoskav. Strumpor av hög kvalité är en enkel lösning. På de lite längre vandringarna är två strumpor en oslagbar kombination. En tunnare linerstrumpa under en tjockare strumpa gör att det inte skapas friktion som annars gör att skavsår uppstår.

Strumpor i merinoull ger optimal värmebalans då tack vare ullens goda och naturliga egenskaper. 

Visste du förresten att ull värmer även då det blivit fuktigt? Här kan du läsa mer om merinoull


Omvårdnad som ger lång livstid

Ge dina skor bästa möjliga förutsättningar till ett långt och lyckligt liv! Genom att hålla vandringsskorna rena, mjuka och följsamma så håller de längre! Ta reda på vad dina skor behöver för omvårdnad - här hittar du ett stort utbud av impregnering, vax och andra skovårdprodukter