Dunjackor

Visa mer
Visa mindre

En jacka för vardag och fritid!

Med en dunjacka får du en jacka för i stort sett alla tillfällen. Det fluffiga och värmande dunet ger en otroligt lätt jacka med en fantastisk förmåga att värma. Hos oss på Engelsons hittar du flera olika stilar. Vi har riktigt tjocka dunjackor men också smidiga lättviktiktsdunjackor.

Du som trivs med dun kanske också trivs bra i en dunväst. En tunn och lätt dunväst är ett perfekt förstärkningsplagg att bära under en skaljacka eller kanske över din stickade tröja under den lite varmare årstiden.

Dunjackan - det perfekta mellanlagret!

Dun har många fantastiska egenskaper. Det är lätt, har bra andasförmåga och det värmer otroligt bra. Därför är dunplagget ypperligt att ha med sig som ett förstärkningsplagg. Tack vare sin lätta vikt och smidighet får plaggen enkelt plats i packningen och är perfekt att ta fram som extra värmande lager när du tar paus från vandringen, cykelturen eller vilken annan aktivitet som helst.

De flesta dunjackor är inte vattentäta. Men eftersom dunplagg är så tunna och lätta är det inga problem att bära en tunn skal- eller regnjacka över. Dunet är helt klart perfekt för att klä sig enligt lager-på-lager-principen!

Ta hand din dunjacka på rätt sätt!

De allra flesta dunplagg kan tvättas i tvättmaskinen - kolla alltid vad som står i tvättrådet för din dunjacka. Tvätta gärna med tvättmedel för dunplagg.

Det går bra att torktumla dunplagg, det kan till och med hjälpa till att återställa dess ursprungliga fluffighet. Men tumla på låg värme och kontrollera ofta tumlaren för att undvika överhettning. Du kan också lägga in en ren tennisboll i trumman som hjälper till att fluffa till dunet.

Här kan du läsa mer om dun och hur du bäst tar hand om dina dunplagg!

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå