Engelsons logotyp
Varukorgen är tom

Softshelljackor

Softshelljackor är den ultimata följeslagaren för dem som älskar utomhusaktiviteter med en extra dos av komfort och flexibilitet.

Vad är en softshelljacka?

En jacka av softshell är lite som det låter - en jacka som är ett mjukt skal. Softshell har i stort sett samma goda egenskaper som en klassisk skaljacka men är mjukare och har oftast inte riktigt samma vattentäthet. De allra flesta av våra softshelljackor är vattenavvisande istället för att vara helt vattentäta. I gengäld är softshell mycket mjukare och mer följsamt. Softshell ger ett skönt och bekvämt skydd mot lättare regn, snö och framförallt vind.


Vi på Engelsons erbjuder många varianter av softshelljackor i ett stort urval av storlekar till både dam och herr.

Här kan du läsa mer om materialet softshell.


Passar nästan allt och alla!

Med en softshelljacka har du en jacka för nästan alla tillfällen. Softshell passar bra som vardagsjacka på stan eller som när du ska till och från jobbet. Eftersom materialet andas bra passar det lika bra när du är ute i skogen på sköna promenader, cyklar mountainbike, rider eller utför andra fysiska aktiviteter. Under den kallare tiden på året kan du komplettera med en skön fleece eller kanske till ett värmande underställ. På så vis får du en jacka för i stort sett hela året.


Skötselråd för din softshelljacka

Softshell är ett lättskött material. Eftersom det är snabbtorkande är det också enkelt att tvätta. Ta en titt på tvättrådet i ditt plagg för att ge din softshelljacka bästa möjliga förutsättningar.


Precis som andra skalplagg kan även softshell behövas impregneras på nytt efter en tids användning eller efter några tvättar. Här hittar du ett stort utbud av impregneringsmedel.